Siri Bergan, en av fire initiativtakere til å få i gang Bygdedøgøn igjen.

Lørdag 30.09: Bygdedøgøn, Camp Uvdal

Bygdedøgøn gjenoppstod i fjor høst, og det ble en rungende suksess. Nå nærmer tiden for arrangementet seg igjen, og både lokale og tilreisende kan se fram til en fantastisk dag, med utstillere, stands, dyr og underholdning på Camp Uvdal. Det blir en flott møteplass der folk kan samles og skravle om alt som har skjedd siden sist.

Arrangementet har ligget brakk i mange år, men det er mange som har savnet det. Da Siri Bergan luftet ideen på Facebook om å få liv i det igjen, fikk hun raskt positiv respons. Sammen med tre andre driftige kvinner ble drømmene til realitet, og de klarte å blåse liv i de gamle bygdedagene igjen. I år har de fått med tre kvinner til, og sammen viser de hvor langt man kan komme med kvinnekraft og positivt initiativ.

Bygdedøgøn er i vekst, og damene opplever en økende interesse utenfra. I år blir det flere stands, flere dyr og flere folk.

Vi sier ja til alle som vil!

-Siri, lokal støttespiller

Hun  er veldig bevisst at arrangementet kan bidra til å vise fram hvor utrolig mange flinke og kunnskapsrike innbyggere Nore og Uvdal har.

I år har arrangementskomiteen også klart å samkjøre og samle flere tilbud under samme paraply. Brannstasjonen legger sin åpne dag til Camp Uvdal, og det blir røykdykking, rappellering og kjøreturer i brannbil for barna. Det vil foregå Fylkesmønstring for gjeterhund på nabojordet, og dermed blir det også muligheter for nærmøte med sau. De slår til med en værkåring, og det blir besøk fra Langedrag. Det blir rett og slett en fantastisk møteplass, med noe som kan appellere til alle.

Etter en dag med masse godt innhold blir det bygdefest. Kanskje smiler noen litt ekstra varmt til hverandre og finner hverandre denne kvelden? Det ville i tilfelle vært helt i Bygdedøgøns ånd, og en fin måte å skape ekstra liv i lokalsamfunnet på.

Se festivalprogrammet her.

Skip to content