Emilia Maciolek, trommis i bandet Swön.
Swön.

Swön rocker Hjembygda

Gled dere til Hjembygdafestivalen! Da blir det flere muligheter til å få med seg konserter med det talentfulle bandet Swön, direkte flydd inn fra England! De spiller på verdensdagen for psykisk helse, både på Numedal videregående skole og i Fritidsparken. I tillegg spiller de på Camp Uvdal under Bygdedøgøn.

Det er ikke helt tilfeldig at urbane Swön kommer til Nore og Uvdal. Ett av bandmedlemmene er Emilia Maciolek, og hun har vokst opp i kommunen. Hun har bodd her siden hun var fem, men flyttet til England i 2020 for å ta en bachelorgrad i Popular Music Performance, med fokus på trommespill.

Litt av bagasjen har hun fått med seg fra Hjembygda. Emilia har nemlig vært en ivrig bruker av kulturskoletilbudet i Nore og Uvdal. Hun får ikke få skrytt nok av de fantastiske lærerne og ressursene skolen har å tilby:

-Alt jeg har lært gjennom kulturskolen bruker jeg den dag i dag, sier Emilia, og understreker betydningen av de grunnleggende ferdighetene hun fikk med seg derfra.

Det kommer vel ikke som en overraskelse at Emilia er trommis i bandet. Trommespilling er en lidenskap som har fulgt henne i over ti år, og musikk har alltid vært en viktig del av livet hennes. Emilia beskriver det som en måte å formidle tanker og følelser på. Hun gleder seg spesielt til å spille på Numedal videregående skole i forbindelse med verdensdagen for psykisk helse, og håper musikken til Swön kan bidra til å gjøre dagen litt lysere for elevene.

Så hva slags musikk kan vi vente oss fra Swön? Emilia sier de først og fremst identifiserer seg som et rockeband, men med innslag av pop og punk i noen av låtene. Ett av bandets store forbilder er det ikoniske bandet Queen. Det kan tyde på at vi kan vente oss en energisk og spennende musikalsk opplevelse…

Ved å hente hjem Emilia og bandet til Hjembygdafestivalen ønsker Nore og Uvdal kommune å vise at de heier på lokale ungdommer som er talentfulle, og som står på for å forfølge egne drømmer og ambisjoner. Dette viser forhåpentligvis folk at kommunen er villig til å satse for å heie på våre egne innbyggere, og samtidig gi de som deltar på arrangementene en flott fellesskapsopplevelse. Det er en viktig påminnelse om at arrangementer som dette ikke bare gir underholdning, men også bidrar til å styrke samholdet i bygda.

Emilia er strålende fornøyd med å bli invitert med på Hjembygdafestivalen:

Det er utrolig hyggelig at dere ønsker oss med på dette! Det gir alltid et ekstra kick å komme hjem og dele musikken vår med lokalbefolkningen.

Emilia, musikkentusiast

Det er tydelig at både Emilia og bandet hennes ser fram til å spre sin lidenskap for musikk til Hjembygda. De gleder seg til å skape en minneverdig opptreden for de frammøtte.

Se festivalprogrammet her.

Swön.
Skip to content