Bygdeutvikler Lars Granhaug gleder seg til å markere Verdensdagen fro psykisk helse sammen med Numedals ungdommer.

Torsdag 28.09: Verdensdagen for psykisk helse

Ungdomsrådene i Numedal har lenge hatt et ønske om å knytte tettere bånd på tvers av kommunegrenser, og denne dagen er endelig tiden inne. Under taket til Numedal videregående skole samler vi stolt alle dalens 325 ungdommer. Det blir en feiring av positivitet og samhold, samtidig som vi gir plass for faglige samtaler. Tore Petterson vil dele sine tanker om annerledeshet og psykisk helse, det blir tacobuffet levert av kommunens eget kjøkken på Bergtun, og det talentfulle bandet Swön spiller konsert.

Etter skoletid flytter festen til Fritidsparken, der arrangementet er åpent for alle som ønsker å delta. Her deler kjendiser og lokale helter sine erfaringer og kunnskap om psykisk helse, det blir mer musikk og muligheter for å kjøpe mat. Ikke minst blir det mange aktiviteter, og flere av dem er spesielt for barn og unge.  Det blir blant annet muligheter for å lære grunnleggende skatetriks, designe egne t-skjorter, delta på 4H-aktiviteter og spille fotball. Alt er med andre ord lagt til rette for at folk kan bli en stund og virkelig nyte dagen.

Lars bygdeutvikler gleder seg stort:

-Arrangementet blir en gigantisk møteplass, som forener faglig innsikt, underholdning, god stemning og velsmakende mat. Det må jo bare bli bra!

Dette blir en gyllen anledning for folk i Numedal til å samles og skape en felles godfølelse. På verdensdagen for psykisk helse markerer vi at samarbeid, støtte og fellesskap kan gjøre dalen til et sted der vi vil leve og bo.

Se festivalprogrammet her.

Bli med å markere Verdensdagen for psykisk helse i Nore og Uvdal kommune.
Skip to content