Volleyballfest i Numedalshallen -sport, pizza og trivsel

Lørdag 15. april arrangerte Rødberg IF en spennende volleyballturnering i Numedalshallen. Turneringen hadde en flott oppslutning, med 12 påmeldte lag og over 80 deltakere i alderen 15-50+. Det ble en positivt ladet begivenhet.

Ungdommer spiller volleyball

Begge kjønn var godt representert, og turneringen kunne skryte av å ha påmeldte lag fra Sigdal, Kongsberg, Oslo og Hallingdal, i tillegg til de lokale lagene. Voksenopplæringen i Nore og Uvdal stilte med to egne lag.

Arrangører

Volleyballgruppa i Rødberg IF stod som arrangører, med Tore Karsten Møllerud, Johnny Hansen og Frode Sevlejordet i spissen. De sørget for å invitere deltakere, og holdt i alt det praktiske underveis i arrangementet. Og til tross for at det krever mye jobb å arrangere en slik turnering, fikk de jammen til å stille et eget lag også.

Arrangører av volleyball turnering diskuterer

Arrangørene håper at turneringen kan bidra til økt rekruttering til volleyballmiljøet i kommunen. De legger stor vekt på folkehelse, trivsel og inkludering, og ønsker å få med enda flere aktive spillere når de til høsten flytter treningene fra Rødberghallen til Numedalshallen.

-Høydepunkter det er viktig å få med seg

-Det er moro med slike turneringer i hjembygda, sier Sondre Sporan Tollefsen, en av de fornøyde deltakerne.

Han stilte lag sammen med broren og flere lagkamerater fra fotballaget Hallingdal FK.

Turneringen var kjempebra, og det var innmari kult at det kom en del lag fra utenfor kommunen, i tillegg til de lokale lagene. Det satte en ekstra spiss på turneringen.

Sondre, fotballspillende volleyballentusiast.

Ikke bare har Sondre vært aktiv på volleyballturneringa: han har også deltatt på futsal-turneringene som har vært arrangert i Numedalshallen til jul og påske. Han mener det er viktig å stille opp på denne typen arrangementer, når lokale ildsjeler får ballene til å rulle.

Servering av varm pizza til flittige spillere og støttende publikum.

Alle skal med!

En av de som hadde reist enda litt lenger for å kunne delta, var Camilla Espelid, oppvokst på Norefjord, nå bosatt i Oslo:

-Vi satte stor pris på at vi fikk komme! Det er hele 13 år siden vi spilte sammen, og det var perfekt med en lavterskelturnering hvor vennegjenger, kolleger og andre ble oppfordret til å stille opp. Vi ble også positivt overrasket over at det ikke var påmeldingsavgift.

Camilla skryter videre av at hun har inntrykk av at Nore og Uvdal er veldig flinke til å integrere og legge opp til arrangementer der man kan ha det moro sammen, samtidig som man stifter nye bekjentskaper.

Dette er en flott alle skal med-greie. Vi håper det blir en ny turnering, så vi kan komme oppover igjen.

Camilla Espelid, smilende volleyballveteran. 

Store smil i kiosken

Deltakere fra voksenopplæringen sørget for å holde åpen kiosk gjennom hele arrangementet. Her var det salg av pølser, vafler, kaffe, mineralvann og saft. Hjertelige smil fulgte gratis med.

Matlaging på volleyball fest
Matlaging på volleyball fest
Servering av saft på volleyball turnering
Kaffe på volleyball turnering
Volleyball og pizza -en perfekt kombinasjon.

Publikumsoppslutning og gratis pizza

Det var ikke bare spillere som kjente sin besøkelsestid. Det var også god oppslutning fra publikum, som ønsket å oppleve atmosfæren og se på spennende kamper. De engasjerte seg fra tribunen, og hang med gjennom en lang dag med volleyballkamper.

Som en flott avslutning, ble det servert gratis pizza til både deltakere og publikum. Risans på Rødberg leverte hele 44 pizzaer til arrangementet, og de falt i veldig god smak. Det var ingen fare for at noen skulle reise hjem sultne… Det var Rødberg IF som stod for serveringen, og sørget for mat til alle etter en dag full av innhold.

Vi er opptatt av at alle skal kunne delta, og økonomi skal ikke være noe som ekskluderer folk fra deltakelse. Derfor har vi heller ingen deltakeravgift på turneringen.

Tore Karsten, arrangør.

Videre spill

Gutta i arrangementskomiteen fikk mye god hjelp av frivillige som bidro til å turneringen mulig. Det krever en del funksjonærer og hjelpere for å få en slik dag til å gå opp.

-Takk til alle som kunne stille opp! sier Tore Karsten.

Turneringen kom i gang som et resultat av at ildsjeler i Rødberg IF hadde lyst til å stille opp ekstra og få til noe stort. Det ble en suksess, noe som viser at det er masse spillerom for å få til arrangementer i kommunen. Går du og ruger på en idé om en møteplass eller et arrangement? Stort eller lite? Kast deg uti det, da vel! Kommunen har mange støttespillere som gjerne heier fram positive initiativ.

Volleyball og pizza -en perfekt kombinasjon.

Vi er godt fornøyde med arrangementet. Vi synes selv det ble en bra dag. Det har blitt mange positive tilbakemeldinger, og vi har derfor ambisjoner om å gjenta suksessen og arrangere en ny turnering våren 2024.

Tore Karsten, arrangør.

Turneringen markerte slutten på vårsesongen. Vil du være med og spille fra høsten av? Ta kontakt med Tore Karsten Møllerud på tlf. 412 63 187.

Skip to content